top of page

Jak se zbavit aktivních akné pupínků a jak předcházet tvorbě novým, aby se už nevrátily

Aktualizováno: 30. 4.

Máte stále akné a nevíte, co máte dělat? Nebojte se, zde najdete odpověď na svůj problém. Připravili jsme pro vás krátký souhrnný článek, kde vysvětlujeme, jak se efektivně zbavit aktivních (již vytvořených) akné pupínků a dále zaručené rady, které pomohou vaší pleti, aby se na ní už neobjevily nové boláčky.


Aktivní akné pupínky - jak se jich rychle a efektivně zbavit

Akné je kožní onemocnění, u kterého vědečtí experti rozlišují celkem 4 hlavní biologické rozvojové dráhy a to:


  1. zvýšená tvorba kožního mazu a změna v jeho chemickém složení,

  2. pozměněná tvorba vrchní vrstvy lidské pokožky,

  3. ztráta rozmanitosti u kožních bakterií a

  4. kožní zánět.


Z tohoto důvodu by se mělo používat v kožním produktu pro úspěšnou redukci aktivního akné celkem 4 různě účinných typů látek, aby došlo k ovlivnění všech biologických rozvojových drah.


Obrázek 1 - Aktivní akné.
Obrázek 1 - Aktivní akné.

4 rozdílně efektivní typy látek v kosmetice pro regeneraci aktivního akné a reprezentativní příklady:


  1. Složky pro ovlivnění kožního mazu – např. Miniporyl™ a Acnilys®

  2. Látky pro kontrolu změn v procesu tvorby vrchních vrstev lidské pokožky – např. Miniporyl™

  3. Antibakteriální látky – např. Acnilys® a

  4. Protizánětlivé ingredience – např. Miniporyl™ a Acnilys®


Kombinací kosmetických složek Miniporyl™ a Acnilys® dojde tak k ovlivnění všech 4 rozvojových drah akné a efektivní regeneraci aktivních pupínků.


Obrázek řekne vždy více:


4 rozdílně efektivní typy látek v kosmetice pro regeneraci aktivního akné a reprezentativní příklady:
Obrázek 2 - Shrnující schématické znázornění pro 4 rozdílně efektivní typy látek v kosmetice pro regeneraci aktivního akné a reprezentativní příklady.


Nové nevytvořené akné pupínky - jak jim předcházet aneb zbavit se akné jednou provždy

Nikdo přesně neví, co tvorbu jednotlivých akné pupínků spouští. Je to z důvodu toho, že kožní buňky mazových žláz, které jsou odpovědné za tvorbu akné, mohou být ovlivněny celou řadou faktorů. Kožní experti určili celkem 5 hlavních faktorů, které mohou za spuštění biologických kaskád uvnitř lidské pokožky, které vyústí v tvorbu akné pupínků. Jsou to:


  1. Stres

  2. Mačkání pupínků

  3. Špatná těžká kosmetika, hodně make-upu

  4. Nevhodné potraviny a

  5. Zvýšené množství pohlavních hormonů


Obrázek řekne vždy více:


Hlavní spouštěče akné.
Obrázek 3 - Pět hlavních spouštěčů tvorby akné dle vědeckých studií.

V následujících odstavcích velmi stručně popíšeme jednotlivé spouštěče tvorby akné a jak je ovlivnit, aby už nezpůsobovaly pupínky.


1. Skoncujte se stresem

Akné je jedním z nejčastějších kožních onemocnění a pro ty, kteří jím trpí, může být stresující. Existují však způsoby, jak zvládnout hladinu stresu a zabránit tomu, aby se akné stalo hlavním zdrojem špatné nálady nebo úzkosti.


Prvním krokem je pochopit, že akné je normální součástí života a že jím prochází každý. Přijetí toho, že je součástí života, může pomoci snížit úroveň stresu z akné. Kromě toho je důležité zachovat si pozitivní přístup a nedovolit, aby akné určovalo, kdo jste. Pamatujte, že se jedná o dočasný problém a že jej lze zvládnout. Důležité je také dostatek spánku a používat produkty určené pro váš kožní problém (podrobněji dále v článku).



V neposlední řadě si na sebe udělejte čas a věnujte se věcem, které vám dělají dobře, například cvičení, malování, jít na procházku, poslechu hudby nebo trávení času s přáteli. Péče o sebe může pomoci snížit hladinu stresu a usnadnit zvládání akné.


2. Nemačkejte si pupínky

Každý, kdo měl akné, si již s největší pravděpodobností vymáčkl nějaký ten pupínek. Je to pochopitelné, že lidé se rádi vymáčknutím zbaví akné místeček s viditelným bílým hnisem. I když vymačkávání pupínků může krátkodobě zlepšit vzhled vaší pokožky, měli byste zvážit ale, co se děje pod kůží a na povrchu pokožky a co se tedy může stát.


  1. Při neúspěšném vymáčknutí pupínku může dojít k zatlačení hnisu ještě hlouběji do vaší pokožky nebo k poranění pleti a možnosti zanesení bakterií do akné míst, což může vést ještě k většímu zánětu, podráždění a bolestivých míst.

  2. Při úspěšném vymáčknutí akné může dojít k prasknutí stěny vlasového folikulu či poranění vaší pokožky nehty a vylití infikovaného materiálu (včetně hnisu) do spodní vrstvy kůže, dermisu (česky škára). To může vyústit v ještě větší zánět se zvýšeným zarudnutím, otokem, bolestí a teplem v okolní kůži.

  3. Porušení struktury pokožky může také vést k zanesení kožních bakterií do akné míst, což může dále vést k vytvoření ještě většího pupínku a/nebo nového pupínku hned vedle toho, který jste právě mačkali/vymáčkli.

  4. Mačkání pupínků dále může vést k vytvoření akné jizviček. Pokaždé, když je vaše kůže poškozena, existuje možnost, že v průběhu procesu hojení dojde ke ztrátě tkáně. Čím větší je poškození, tím větší je pravděpodobnost ztráty tkáně a vytvoření jizviček.

  5. Dále mačkání pupínků může vést k vytvoření tzv. pozánětlivých pigmentových flíčků – jsou buď tmavé nebo červené.


POZOR chyba! Nemačkejte své pupínky.
Obrázek 4 - POZOR chyba! Nemačkejte své pupínky.

Bezpečnější způsoby péče o akné pupínky

Vymačkávání pupínků může tedy zhoršit zánět, šířit infekci a zhoršit tím vaše akné a dále k vytvoření akné jizviček nebo pozánětlivých pigmentových flíčků, které na vaší pleti mohou přetrvávat roky. Je tedy jasné, že pokud jde o péči o pleť se sklonem k akné, je zásada „hands off“ tou nejlepší volbou. Prostě nedotýkat, a hlavně NEVYMAČKÁVAT pupínky. Vydržet to pokušení a ten psychický nátlak 3-4 dny!


Místo vymačkávání pupínku vyzkoušejte volně prodejné ošetření na akné pupínky. Tyto produkty se natírají lokálně na existující akné, aby ho pomohly "vysušit" a rychleji zahojit. Např. právě kombinací kosmetických složek Miniporyl™ a Acnilys® dojde k efektivní regeneraci aktivních akné pupínků (jak bylo uvedeno na začátku tohoto článku).


3. Nepoužívejte akné "nepřátelskou" kosmetiku

Mytí pokožky špatným kosmetickým produktem (např. mýdlem) zvyšuje pH pleti, což zesiluje suchost, napjatost pokožky a snižuje kyselost povrchu kůže, což zvyšuje riziko akné.


Nevhodné produkty (např. kosmetika, co je příliš mastná nebo s vysokým podílem olejů) mohou způsobit tvorbu akné pupínků změnou kožní bariéry a mikroflóry.


Dále bylo prokázáno, že obrovské množství make-upu blokuje vývody mazových žláz, což vede k jejich ucpávání a tvorbě akné.


Při nákupu hledejte na etiketách kosmetických produktů tento výraz: nekomedogenní (= neucpávající póry). Tyto produkty můžete považovat za „přátelskou“ kosmetiku k problematické aknózní pleti.


4. Omezte konzumaci určitých potravin

  • Cukr má prokázaný vliv na tvorbu akné. Omezte proto příjem potravin jako např. čokoláda, pečené brambory, cukroví, kuskus, hranolky, nápoje s vysokým obsahem cukru, cereálie s nízkým obsahem vlákniny a s vysokým obsahem přidaného cukru, slazené ovocné šťávy, bílé těstoviny a bílá rýže.

  • Zvýšený příjem mléčných výrobků (např. mléka) může zhoršit akné. Omezte tedy jejich příjem.

  • Nasycené mastné kyseliny a transmastné kyseliny mají negativní vliv na akné pokožku. Nejezte tedy potraviny z fast foodu. sušenky a jiné pochutiny, které obsahují tyto nevhodné tuky pro akné pleť.


Zdravé potraviny pro akné pleť.
Obrázek 5 - Příklady zdravých potravin pro akné pleť.

5. Snižte sílu pohlavních hormonů ve vaší pleti díky kosmetickým látkám

Hlavní hormon zodpovědný za tvorbu hormonálního akné je tzv. dihydro-TST (DHT). DHT je tvořen přeměnou TST v lidské pokožce. DHT je považován za "velmi silný pohlavní hormon", který silně ovlivňuje kožní buňky mazových žláz a stimuluje tak tvorbu kožního mazu. TST také dokáže stimulovat kožní buňky k tvorbě kožního mazu, ale DHT je v tomto efektu 5 až 10krát silnější než TST.


Poznámka pod čarou: i ženy mají TST

Totální množství TST v průměru u žen je 20-80 ng/dl.

Totální množství TST v průměru u mužů je > 300 ng/dl.


Laicky řečeno - jak vzniká hormonální akné

1) u jedinců se zvýšenými hladinami pohlavních hormonů (např. během dospívání nebo v určité fázi menstruačního cyklu)

Čím více bude mít člověk TST ve své pleti, tím více se mu bude tvořit DHT a tím budou přítomné kožní buňky více stimulovány k větší tvorbě kožního mazu, což vyústí v tvorbu akné pupínků.


2) u jedinců s normálními hladinami pohlavních hormonů

Čím více budou člověka kožní buňky díky jeho genetice citlivější na DHT, tím více budou jeho buňky i za nižších hladin pohlavních hormonů stimulovány k větší tvorbě kožního mazu, což vyústí v tvorbu akné pupínků.


Obrázek řekne vždy více:

Jak pravděpodobně vzniká hormonální akné
Obrázek 6 - Jak vzniká hormonální akné - Lidský organismus (např. varlata u mužů a nadledviny u žen) tvoří TST, který je krví dopraven do pleti a poté přeměněn na DHT. Pohlavní hormon DHT je považován za hlavní faktor zodpovědný za tvorbu hormonálního akné, protože nejsilněji stimuluje kožní buňky k tvorbě kožního mazu. Zvýšená tvorba kožního mazu se pak projeví hormonálními akné pupínky.


V dnešní době díky dlouholetému vědeckému bádání existují účinné přírodní látky, které dokáží zamezit přeměně TST na DHT v lidské pleti a tím jsou schopné snížit lokální "sílu" tohoto hormonu v pokožce, což vyústí ve sníženou stimulaci kožních buněk k tvorbě kožního mazu a tím i akné pupínků. Takové příklady přírodních kosmetických látek jsou Miniporyl™ a Acnilys®.


  • Miniporyl™ je přírodní extrakt z květu červeného jetele.

  • Acnilys® je veganský extrakt, který se získává z ovoce kvetoucí rostliny růžové myrty.


Obrázek řekne vždy více:

Schématické znázornění jak Miniporyl™ a Acnilys® redukují hormonální akné.
Obrázek 7 - Jak Miniporyl™ a Acnilys® redukují hormonální akné. Tyto ingredience zabraňují v pleti tvorbě DHT, hlavnímu hormonu, který stimuluje tvorbu hormonálního akné.

Laicky řečeno - Jak Miniporyl™ a Acnilys® působí na hormonální akné

Miniporyl™ a Acnilys® brání tvorbě DHT v lidské pokožce a tím silné stimulaci kožních buněk k tvorbě kožního mazu a to se ve výsledku projeví sníženou tvorbou hormonálních akné pupínků (viz Obrázek 7).


Vědecký důkazy - velmi stručně

Acnilys®

U Acnilys® bylo zjištěno, že je schopen zabránit přeměně TST na DHT v kožních buňkách.


Graf řekne vždy více:

Acnilys® brání přeměně TST na DHT v kožních buňkách.
Graf 1 - Acnilys® brání přeměně TST na DHT v kožních buňkách.
  1. Kožní buňky tvořily DHT po přidání placeba a TST - červený sloupec v Grafu 1, vlevo, vystupuje jako "základní linie".

  2. Kožní buňky vyprodukovaly o 90 % méně DHT po přidání placeba, TST a 0,1% Acnilys® - tyrkysový sloupec v Grafu 1, vpravo.


Tento silný anti-hormonální efekt u Acnilys® (viz Graf 1) poté vedl v klinické studii ke snížení:

  • počtu akné pupínků o 57 % a

  • produkce kožního mazu.


Klinické studie se zúčastnilo celkem 22 žen a 20 mužů ve věku 18-35 let a tito dobrovolníci používali kožní produkt s Acnilys® dvakrát denně po dobu 28 dnů.


Miniporyl™

U Miniporyl™ bylo potvrzeno, že je schopen zabránit přeměně TST na DHT v buňkách.


Graf řekne vždy více:

Miniporyl™ potlačuje přeměnu TST na DHT v kožních buňkách.
Graf 2 - Biochanin A, hlavní složka Miniporyl™, potlačuje přeměnu TST na DHT v buňkách.
  1. Molekula v lidské pleti zodpovědná za přeměnu TST na DHT po přidání placeba nebyla nijak ovlivněna a její aktivita byla na 100 % (červený sloupec v Grafu 2, vlevo) - vystupuje jako "základní linie".

  2. Dle Grafu 2 je zřejmé, že Biochanin A, hlavní aktivní látka v Miniporyl™, je schopná snížit aktivitu molekuly zodpovědné za přeměnu TST na DHT v buňkách o 64 % (tyrkysový sloupec, vpravo).


Tento anti-hormonální efekt u Miniporyl™ (viz Graf 2) poté vedl v klinické studii ke snížení:

  • počtu černých akné teček a

  • produkce kožního mazu o 38 %.


Klinické studie se celkem zúčastnilo 20 žen a 20 mužů ve věku 18-55 let a tito dobrovolníci používali kožní produkt s Miniporyl™ dvakrát denně po dobu 30 dnů.


Shrnutí - Jak se zbavit aktivních akné pupínků a jak předcházet tvorbě novým, aby se už nevrátily

Jak se zbavit aktivních pupínků

Kombinací kosmetických složek Miniporyl™ a Acnilys® dojde k ovlivnění všech 4 hlavních biologických rozvojových drah akné a tím dojde k rychlejší regeneraci aktivních akné pupínků (popsáno na začátku článku).


Obrázek řekne vždy více:


Obrázek 8 - Shrnující schématické znázornění pro kosmetické složky Miniporyl™ a Acnilys® a jejich klíčové vlastnosti pro redukci aktivního akné.
Obrázek 8 - Shrnující schématické znázornění pro kosmetické složky Miniporyl™ a Acnilys® a jejich klíčové vlastnosti pro redukci aktivního akné.

Jak předcházet tvorbě nových akné pupínků

  1. Skoncujte se stresem

  2. Nemačkejte si pupínky

  3. Nepoužívejte akné "nepřátelskou" kosmetiku

  4. Omezte příjem cukru, mléčných výrobků a nevhodných tuků pro akné pleť

  5. Snižte sílu pohlavních hormonů ve vaší pleti kombinací kosmetických složek Miniporyl™ a Acnilys®


Tak budete mít všech 5 hlavních spouštěčů tvorby akné pod kontrolou a nebudou se vám tvořit nové pupínky.


Obrázek řekne vždy více:


Obrázek 9 - Schématické znázornění s vybranými tipy pro předcházení tvorby akné.
Obrázek 9 - Schématické znázornění s vybranými tipy pro předcházení tvorby akné.

A asi teď se můžete ptát, kde můžete tedy sehnat takovou kosmetiku, která používá právě Miniporyl™ a Acnilys® pro efektivní redukci a kontrolu nad akné?


Máte štěstí. Našli jste ji. Dovolte mi vám představit českou kosmetickou firmu Juzika, která se specializuje na akné pokožku.


Kosmetika na akné Juzika = účinný regenerační plán na aktivní akné a pro předcházení tvorbě nových pupínků



Juzika je česká přírodní kosmetika proti akné. Naše produkty, Krém a Sérum proti akné, obsahují Miniporyl™ a Acnilys®, patentované aktivní látky, které prokázaly klinický účinek proti akné.


Proč se můžete i vy spolehnout na Juziku?

Důkazy pro redukci aktivních pupínků

Reprezentativní výzkum společnosti Juzika, jehož se zúčastnilo více než 45 lidí v ČR ve věku od 12 do 44 let, ukázal, že:

  • 83 % testujících pozorovalo nějaký anti-akné efekt již po prvním týdnu používání produktů.

Podívejte se na recenzi obdrženou z tohoto reprezentativního výzkumu.


Hodnocení Juziky

Důkazy pro předcházení tvorby nového akné

Další reprezentativní výzkum společnosti Juzika, jehož se zúčastnilo celkem 18 žen v České a Slovenské republice ve věku od 23 do 38 let, ukázal, že:

  • 78 % testujících uvedlo, že jejich pleť vypadá zdravější po konci používání Juziky po 4 týdnech. (Jen pro srovnání: Účinnost kožních léčiv na akné (např. retinoidy) dle odpovědí v dotaznících vyplněných léčenými lidmi těmito kožními látkami se pohybuje v rozmezí pouhých 35-54 %.)


Podívejte se na recenzi obdrženou od naší stálé klientky.


Hodnocení Juziky

Dále produkty Juzika:

  • pomáhají zlepšovat sebevědomí. Dle jedné testující: "Konečně nepoužívám make-up a cítím se dobře, dokonce se chci i fotit."

  • jsou dermatologicky testovány. Dermatologické testování bylo provedeno celkem u 25 dobrovolníků (věk 23-70; 19 žen; 6 mužů) s cílem přesného zhodnocení bezpečnosti kosmetických výrobků. Za daných podmínek testování nebyla u dobrovolníků zaznamenána žádná objektivní kožní reakce ani žádné subjektivní negativní pozorování. (Dermatologicky testované znamená, že produkty byly testovány na kůži dobrovolníků a následné vyhodnocení a protokoly byly vytvořeny kvalifikovanou osobou.) Dle jedné testující: "Mám dost citlivou pleť, ale žádná vyrážka, nic. Naopak, vyzkoušela jsem toho dost a Juzika je snad první věc, po čem mě obličej nepálí a neštípe."

  • dle testujících nevysušují. Naopak, pouze 3 % testujících uvedla ve shrnujícím dotazníku, že hydratace pleti je nedostatečná po aplikaci produktů. Dle jedné testující: "Hydratace je dobrá, produkty nevysušují pleť."

  • nepotřebují speciální skladovací podmínky jako jiné anti-akné produkty, které potřebují být např. v ledničce.

  • nezpůsobují bělení oblečení a ložního prádla jako je tomu např. u benzoylperoxidu nebo jiných anti-akné látek.

  • obsahují více než 95 % přírodních látek a jsou nekomedogenní.

  • mají lehkou gelovou konzistenci. Vedle rychlé účinnosti byla konzistence produktů druhou nejvíce překvapivou vlastností daných přípravků dle testujících.

  • rychle se vstřebávají a nezanechávají pocit mastnoty. Dle jedné klientky: "Vyhovuje mi gelová konzistence obou produktů, hezky se to vpije do pleti a nezanechává lepivý pocit." 

  • jsou kompatibilní s make-upem. Dle jedné klientky: "Kompatibilita s make-upem je dobrá… někdy se krémy s make-upem spojují.. a udělá to takovou divnou hmotu, ale to dělají spíše těžké krémy… což tento je lehoučký."

  • jsou dodávány v praktických ekologických baleních s pumpičkou.

  • stačí aplikovat v opravdu malých množstvích. Dle jedné klientky: "Zjistila jsem, že stačí opravdu malé množství - séra jedna pumpička, krému dvě na celý obličej a krk i s částí dekoltu. A poté funguje skvěle."

  • jsou skladem. Mohou k vám být odeslány do 24 h.

  • jsou vyvinuty a vyrobeny v České republice.


Další důkazy místo slibů - Podívejte se na hodnocení a fotky našich zákazníků před a po používání Juziky


Juzika a aktivní akné - krátkodobé používání


Fotky našich zákazníků před a po používání Juziky
Fotka 1 - Proměna našeho klienta po 6 dnech s Juzikou.

Slova klienta:

"Pupínek není bolestivý na omak, splaskl za noc. Viditelně je menší, není tak zarudlý. Došlo ke zklidnění a zmenšení otoku. Po jedné noci se už vlastně začíná hojit.

Nemám už takový pocit, že ten pupínek mi "svítí" na celém čele, že nepřitahuje takovou pozornost.


Po delší aplikaci Séra proti akné nedošlo ke vzniku pozánětlivýho erytému v místě pupínku."


Další příběh s Juzikou.


Fotky našich zákazníků před a po používání Juziky
Fotka 2 - Proměna naší zákaznice s vnitřním akné po 8-9 dnech s Juzikou.

Naše klientka velmi často srovnávala set Akné duo (Krém a Sérum proti akné) od Juziky s Acnatacem - lék, co jí předepsala kožní lékařka, který obsahuje tretinoin (retinoid) a klindamycin fosfát (antibiotikum) a používala ho nějaký čas před Juzikou.


Výpisky z naší konverzace o účinků Juziky

[2. 8. 2022] Juzika: Mohl bych vás poprosit o porovnání mastičky od paní doktorky a produktů Juzika?


[2. 8. 2022] Klientka: Acnatac (lék od kožařky) - po použití…. Podrážděná až spálená pokožka… i po týdnu stále olupující se.. spíše zhoršení než zlepšení… pokožka v oblasti akné vysušená


[2. 8. 2022] Klientka: Juzika - sérum, zarudnutí se zlepšilo.. u počínající vnitřního akné vytáhlo hnis… Starší pupínky se začaly hojit.. Po krému je pleť sametová, nemastná, hydratovaná….


[2. 8. 2022] Klientka: Ještě teda udělal se mi nový vnitřní - normálně ho mám tak měsíc a po namazání sérem se do druhého dne vytáhnul hnis a už se hojí během pár dnů


[2. 8. 2022] Klientka: Rychlejší hojení 😊 Teď během 2 dnů Juzika vytáhla hnis a už se hojí


[7. 8. 2022] Klientka: Po týdnu používání kosmetiky Juzika - vnitřní akné se téměř všechno zahojilo. Ještě jsou drobounké bouličky, ale již nebolí… během týdne se objevilo ještě pár pupínků, ale hojí se mnohem rychleji než po jiných krémech.


Juzika a předcházení tvorbě nového akné - dlouhodobé používání

Fotka 3 - Akné proměna naší klientky s Juzikou po 30 dnech.

Slova klientky:

"Skoro žádná kosmetika nebyla schopná mi pomoct s akné a byla jsem z toho nešťastná. Po obdržení kolekce byly první dojmy skvělé. Balení nádherné a textura produktů snad ještě lepší! Krém je opravdu hydratační, zatím nejlepší co jsem měla. Kosmetika mi opravdu vyhovuje. 😊 Celý koncept, textura, funkčnost, vše je jeden velký zážitek.

No, tady vidíte fotky po a před při používání kosmetiky jeden měsíc.😊

“Zarudlé” místa jsou už vlastně jen jizvičky, které se ještě zahojí. Ale za mě je ten rozdíl obrovský! 😍😍

Jsem s kosmetikou naprosto spokojená a budu ji používat i nadále, protože mi totiž žádná kosmetika tolik nepomohla! ❤️ 😊"


Klientka poslala další foto po pokračování používání Juziky.


Fotka 4 - Naše spokojená klientka se setem od Juziky.
Fotka 4 - Naše spokojená klientka se setem Akné duo od Juziky.

Další příběh s Juzikou.


Fotky našich zákazníků před a po používání Juziky
Fotka 5 - Proměna naší zákaznice po 6 týdnech s Juzikou.

Slova klientky:

"Krém má úžasnou konzistenci, krásně se roztírá, skvěle hydratuje a především POMÁHÁ. Přikládám fotku, kde je vidět zlepšení. Krém používám cca 6 týdnů a maximální spokojenost. Moc děkuji a doporučuji.❤️"


Klientka dále používá Juziku. Zde zaslané video z prosince (2023), téhož roku.



A další fotka spokojené klientky z letošního roku (2024), kdy je vidět, že dlouhodobé používání Juziky se opravdu vyplatí pro zatažení akné červených boláčků.


Akné proměna s Juzikou
Fotka 6 - Spokojená klientka bez velkých červených akné boláčků díky dlouhodobému používání Juziky.

Trápí vás aktivní akné a stále se vám tvoří nové pupínky?


Vyřešte tento problém se setem Akné duo od Juziky jako už stovky lidí před vámi. Krém a Sérum proti akné obsahují aktivní složky Miniporyl™ a Acnilys® a synergicky pomáhají:

  • rychleji zacelit akné pupínky,

  • snížit podráždění pokožky a

  • předcházet tvorbě novým pupínkům.



Naše hodnocení kosmetiky na akné jsou ověřená. Naše klientky a klienty jsme oslovili, aby nám zaslali své recenze.

301 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page