top of page

Běžně používané kožní aktivní látky na akné - Proč nejsou efektivní na hormonální akné

Aktualizováno: před 2 dny

Zkusili jste všechno na své hormonální akné a nic nepomohlo? Nebojte se. Zde najdete vysvětlení, proč se nemůžete zbavit svého hormonálního akné a dále také, jak se ho můžete zbavit. Nejprve je však nutné ve stručnosti vysvětlit:


  • co tvoří hormonální akné a

  • jak a proč hormonální akné vzniká.


Co způsobuje hormonální akné - velmi stručně

Jak už název napovídá, mohou za to hormony. Androgeny, což jsou pohlavní hormony (např. TST) vyskytující se u mužů i žen, jsou považovány za hlavní příčinu tvorby hormonálního akné.


Poznámka pod čarou: i ženy mají TST

Totální množství TST u žen je 20-80 ng/dl.

Totální množství TST u mužů je > 300 ng/dl.


Hormonální akné pupínky.
Obrázek 1 - Hormonální akné pupínky na ženské pleti.

Jak a proč vzniká hormonální akné - velmi stručně

Hlavní hormon zodpovědný za tvorbu hormonálního akné je tzv. dihydro-TST (DHT). DHT je tvořen přeměnou TST v lidské pokožce. DHT je považován za "velmi silný pohlavní hormon", který silně ovlivňuje kožní buňky mazových žláz a stimuluje tak tvorbu kožního mazu. TST také dokáže stimulovat kožní buňky k tvorbě kožního mazu, ale DHT je v tomto efektu 5 až 10krát silnější než TST.


Laicky řečeno - Jak vzniká hormonální akné


1) u jedinců se zvýšenými hladinami pohlavních hormonů

Čím více bude mít člověk TST ve své pleti, tím více se mu bude tvořit DHT a tím budou přítomné kožní buňky více stimulovány k větší tvorbě kožního mazu, což vyústí v tvorbu akné pupínků.


2) u jedinců s normálními hladinami pohlavních hormonů

Čím více budou člověka kožní buňky díky jeho genetice citlivější na DHT, tím více budou jeho buňky i za nižších hladin pohlavních hormonů stimulovány k větší tvorbě kožního mazu, což vyústí v tvorbu akné pupínků.


Obrázek řekne vždy více:

Jak vzniká hormonální akné
Obrázek 2 - Jak vzniká hormonální akné - Lidský organismus (např. varlata u mužů a nadledviny u žen) tvoří TST, který je krví dopraven do pleti a poté přeměněn na DHT. Pohlavní hormon DHT je považován za hlavní faktor zodpovědný za tvorbu hormonálního akné, protože nejsilněji stimuluje kožní buňky k tvorbě kožního mazu. Zvýšená tvorba kožního mazu se pak projeví hormonálními akné pupínky.

Pohlavní hormony a jejich hladiny u žen s akné - podporující vědecký důkazy - velmi stručně

  1. Vědecká studie hladin TST v plazmě byla provedena u skupiny 139 žen s akné. U 90 % žen byly hladiny TST v plazmě nad normálním průměrem.

  2. Další vědecká studie: Šedesát žen s akné a 60 žen bez akné jako kontrolní skupina. Výsledky studie: Průměrná hladina TST v séru byla významně vyšší u žen s akné ve srovnání s kontrolní skupinou.

  3. V nedávno provedené vědecké studii bylo ukázáno, že hladiny TST v plazmě byly významně zvýšeny u žen (počet 140) se středně těžkým až těžkým akné ve srovnání s ženami bez akné (počet 70).


Poznámka pod čarou:

Vědecké studie: 1. E. Steinberger a et al., The menstrual cycle and plasma TST levels in women with acne, Journal of the American Academy of Dermatology, Volume 4, Issue 1, January 1981, Pages 54-58; 2. Yousif Baha’addin Ahmed a et al., Assessment of serum TST in females with acne vulgaris in Erbil city, Zanco Journal of Medical Sciences 20(1):1249-1253, 2016, DOI:10.15218/zjms.2016.0016. 3. Nguyen PC a et al., F1000Research 2023, 11:23 doi:10.12688/f1000research.75617.5


"Klasický začátek redukce akné" - Nejčastěji používané aktivní anti-akné látky - Proč nejsou efektivní na hormonální akné

Než si představíme tyto nejčastěji používané kožní aktivní látky na akné, chceme zmínit, že akné je kožní onemocnění, které se projevuje alespoň jedním ze čtyř biologických projevů, které jsou:


  1. zvýšená tvorba kožního mazu a změna v jeho chemickém složení a/nebo

  2. kožní zánět a/nebo

  3. změny v procesu tvorby vrchních vrstev lidské pokožky a/nebo

  4. proniknutí kožních bakterií C. acnes do kůže.


Téměř každý člověk, který měl akné, vyzkoušel na začátku "své cesty za pletí bez akné" následující aktivní složky:


  1. Návštěva u kožního lékaře - K nejvíce používaným kožním léčivům na akné se řadí retinoidy (např. adapalen), antibiotika a benzoylperoxid (akneroxid).

  2. Návštěva drogerie nebo velkého e-shopu na internetu - Nejčastěji používané aktivní látky v kosmetice proti akné jsou nikotinamid, kyselina salicylová, alpha-hydroxy kyseliny (AHA kyseliny, např. kyselina glykolová) a tea tree olej.

Na následujících řádcích velmi stručně rozebereme mechanismus působení na lidskou pleť zmíněných aktivních anti-akné látek po kožním podání a tedy jaké biologické projevy akné ovlivňují.


(Malá připomínka - Hlavní "spouštěč" tvorby hormonálního akné je silný pohlavní hormon DHT, jak bylo popsáno výše v tomto článku)


Retinoidy např. adapalen a jeho hlavní mechanismy působení

Kožní retinoidy působí těmito mechanismy:


  • Stabilizují změny v procesu tvorby vrchních vrstev lidské pokožky - vykazují tzv. komedolytický efekt. (Působí tak na projev akné číslo 3).

  • Pozměňují kožní mikroprostředí na méně příznivé pro kožní bakterie C. acnes. (Působí tak na projev akné číslo 4).

  • Působí protizánětlivě. (Působí tak na projev akné číslo 2).


Nebyl však nalezen žádný vědecký vztah (k datumu 29.9.2023) mezi adapalenem a jeho snížením "síly" hormonů v pleti pro redukci hormonálního akné. Nepůsobí proti pohlavnímu hormonu DHT.

Retinol sérum.
Obrázek 3 - Kosmetická lahvička s retinolem.

Antibiotika a jejich hlavní mechanismus působení

Kožní antibiotika (např. erytromycin a klindamycin) zabraňují tvorbě bílkovin u bakterií a působí tak antibakteriálně. Působí tedy na projev akné číslo 4.


Nebyl však nalezen žádný vědecký vztah (k datumu 29.9.2023) mezi antibiotiky a jejich snížením "síly" hormonů v pleti pro redukci hormonálního akné. Nepůsobí proti pohlavnímu hormonu DHT.


Benzoylperoxid a jeho hlavní mechanismy působení

Aplikace benzoylperoxidu (akneroxidu) na aknózní pleť poskytuje příznivé komedolytické účinky. Toto léčivo také poskytuje protizánětlivé a antimikrobiální účinky. Benzoylperoxid (akneroxid) tak působí na projevy akné číslo 2, 3 a 4. Nebyl však nalezen žádný vědecký vztah (k datumu 29.9.2023) mezi benzoylperoxidem a jeho snížením "síly" hormonů v pleti pro redukci hormonálního akné. Nepůsobí proti pohlavnímu hormonu DHT.


Nikotinamid a jeho hlavní mechanismy působení

Kožní použití nikotinamidu působí především protizánětlivě a antibakteriálně. Nikotinamid tak působí na projevy akné číslo 2 a 4.


Nebyl však nalezen žádný vědecký vztah (k datumu 29.9.2023) mezi nikotinamidem a jeho snížením "síly" hormonů v pleti pro redukci hormonálního akné. Nepůsobí proti pohlavnímu hormonu DHT.


Kyselina salicylová a její hlavní mechanismy působení

Tato kosmetická složka vykazuje protizánětlivé a především komedolytické účinky. Kyselina salicylová tak působí na projevy akné číslo 2 a 3.


Nebyl však nalezen žádný vědecký vztah (k datumu 29.9.2023) mezi kyselinou salicylovou a jejím snížením "síly" hormonů v pleti pro redukci hormonálního akné. Nepůsobí proti pohlavnímu hormonu DHT.


AHA kyseliny - např. kyselina glykolová a její hlavní mechanismus působení

Alpha-hydroxy kyseliny stabilizují změny v procesu tvorby vrchních vrstev lidské pokožky a vykazují tedy komedolytický efekt. AHA kyseliny tak působí na projev akné číslo 3.


Nebyl však nalezen žádný vědecký vztah (k datumu 29.9.2023) mezi kyselinou glykolovou a jejím snížením "síly" hormonů v pleti pro redukci hormonálního akné. Nepůsobí proti pohlavnímu hormonu DHT.

Sérum s AHA kyselinami.
Obrázek 4 - Kosmetická lahvička s AHA kyselinami.

Tea tree olej a jeho hlavní mechanismy působení

Tea tree olej je rostlinný olej, který se získává z listů čajovníku – kajeputu střídavolistého (Melaleuca alterniofolia Cheel) a je známý pro své antibakteriální a protizánětlivé účinky. Tea tree olej tak působí na projevy akné číslo 2 a 4.


Nebyl však nalezen žádný vědecký vztah (k datumu 29.9.2023) mezi tea tree olejem a jeho snížením "síly" hormonů v pleti pro redukci hormonálního akné. Nepůsobí proti pohlavnímu hormonu DHT.


Shrnutí - Proč nejčastěji používané aktivní anti-akné látky nejsou efektivní na vaše hormonální akné

(Malá připomínka - Hlavní "spouštěč" tvorby hormonálního akné je silný pohlavní hormon DHT, jak bylo popsáno výše v tomto článku)


Jak jste se mohli dočíst, nejčastější anti-akné látky v kosmetice a kožní léčiva "řeší" pouze projevy hormonálního akné a vlastně tedy už vytvořené hormonální akné pupínky, nikoliv jeho hlavní příčinu vzniku, působení DHT na kožní buňky mazových žláz. Tyto látky nesnižují "sílu" pohlavního hormonu DHT a nezabraňují tedy tvorbě novým hormonálním akné pupínkům.

Obrázek řekne vždy více

Proč nejčastěji používané aktivní anti-akné látky nemusí fungovat na hormonální akné
Obrázek 5 - Proč nejčastěji používané aktivní anti-akné látky nefungují na hormonální akné - Tyto složky působí pouze na již vytvořené akné a nepomáhají předcházet tvorbě novým pupínkům.

Laicky řečeno - Proč nejčastěji používané aktivní anti-akné látky nepomáhají s hormonálním akné Dříve zmíněné ingredience na akné nezabraňují vzniku nových hormonálních akné pupínků (Obrázek 5). Je to způsobeno tím, že tyto látky "řeší" projevy (již vytvořené hormonální akné pupínky) a nikoliv hlavní příčinu (působení pohlavního hormonu DHT na kožní buňky).


Slabý anti-akné efekt nejčastěji používaných anti-akné látek - podporující vědecký důkazy - velmi stručně

Pravděpodobně z důvodu toho, že dříve zmíněné anti-akné látky řeší pouze vytvořené pupínky a ne jejich hlavní příčinu vzniku, byly zjištěny v klinických studiích velmi nízké redukce počtu akné pupínků např. u:

  1. U 1623 lidí s mírným až středně závažným akné snížila kožní aplikace retinoidu počet akné pupínků v průměru o pouhých 18 %.

  2. U 1109 lidí s mírným až středně závažným akné snížila kožní aplikace benzoylperoxidu počet akné pupínků v průměru o pouhých 16 %.


Poznámka pod čarou:

Vědecká publikace: Fischer J. L a et al., What is the most effective treatment for mild-to-moderate acne vulgaris?. Evidence-Based Practice 27(1):p 23-24, January 2024. | DOI: 10.1097/EBP.0000000000001982


Co může dělat osoba s hormonálním akné, co vyzkoušela všechny dříve zmíněné látky a stále se jí dělá hormonální akné?


Na následujících řádcích se budeme snažit velmi stručně odpovědět na tuto otázku.


Efektivní redukce hormonálního akné a zabránění tvorby nových hormonálních akné pupínků - řešení pomocí anti-hormonálních aktivních složek v kosmetice

V dnešní době díky dlouholetému vědeckému bádání existují účinné přírodní látky, které dokáží zamezit přeměně TST na DHT v lidské pleti a tím jsou schopné snížit lokální "sílu" tohoto hormonu v pokožce, což vyústí ve sníženou stimulaci kožních buněk k tvorbě kožního mazu a tím i akné pupínků. Takové příklady přírodních látek jsou Miniporyl™ a Acnilys®.


  • Miniporyl™ je přírodní extrakt z květu červeného jetele.

  • Acnilys® je veganský extrakt, který se získává z ovoce kvetoucí rostliny růžové myrty.


Obrázek řekne vždy více:

Schématické znázornění jak Miniporyl™ a Acnilys® mohou pomoci s hormonálním akné.
Obrázek 6 - Jak Miniporyl™ a Acnilys® redukují hormonální akné. Tyto ingredience zabraňují tvorbě DHT, hlavnímu hormonu, který stimuluje tvorbu hormonálního akné.

Laicky řečeno - Jak Miniporyl™ a Acnilys® působí na hormonální akné

Miniporyl™ a Acnilys® brání tvorbě DHT a tím silné stimulaci kožních buněk k tvorbě kožního mazu a to se ve výsledku projeví sníženou tvorbou hormonálních akné pupínků (Obrázek 6). Miniporyl™ a Acnilys® tak působí úplně na začátku procesu tvorby hormonálního akné. Na druhé straně nejčastěji používané aktivní anti-akné látky, které byly rozebírány dříve v tomto článku, dokáží pouze zapůsobit na již vytvořené hormonální akné pupínky (tedy až na jejich konci procesu tvorby, Obrázek 5) a ne jim předcházet.


Vědecký důkazy - velmi stručně

Acnilys®

U Acnilys® bylo zjištěno, že je schopen zabránit přeměně TST na DHT v kožních buňkách.


Graf řekne vždy více:

Acnilys® brání přeměně TST na DHT v kožních buňkách.
Graf 1 - Acnilys® brání přeměně TST na DHT v kožních buňkách.
  1. Kožní buňky tvořily DHT po přidání placeba a TST - červený sloupec v Grafu 1, vystupuje jako "základní linie".

  2. Kožní buňky vyprodukovaly o 90 % méně DHT po přidání placeba, TST a 0,1% Acnilys® - tyrkysový sloupec v Grafu 1, vpravo.


Tento silný anti-hormonální efekt u Acnilys® (Graf 1) poté vedl v klinické studii ke snížení:


  • počtu akné pupínků o 57 % a

  • produkce kožního mazu.


Klinické studie se zúčastnilo celkem 22 žen a 20 mužů ve věku 18-35 let a tito dobrovolníci používali kožní produkt s Acnilys® dvakrát denně po dobu 28 dnů.


Miniporyl™

U Miniporyl™ bylo potvrzeno, že je schopen zabránit přeměně TST na DHT v buňkách.


Graf řekne vždy více:

Miniporyl™ potlačuje přeměnu TST na DHT v kožních buňkách.
Graf 2 - Biochanin A, hlavní složka Miniporyl™, potlačuje přeměnu TST na DHT v buňkách.
  1. Molekula v lidské pleti zodpovědná za přeměnu TST na DHT po přidání placeba nebyla nijak ovlivněna a její aktivita byla na 100 % (červený sloupec v Grafu 2, vlevo) - vystupuje jako "základní linie".

  2. Dle Grafu 2 je zřejmé, že Biochanin A, hlavní aktivní látka v Miniporyl™, je schopná snížit aktivitu molekuly zodpovědné za přeměnu TST na DHT v buňkách o 64 % (tyrkysový sloupec v Grafu 2, vpravo).


Tento anti-hormonální efekt u Miniporyl™ (Graf 2) poté vedl v klinické studii ke snížení:


  • počtu černých akné teček a

  • produkce kožního mazu o 38 %.


Klinické studie se celkem zúčastnilo 20 žen a 20 mužů ve věku 18-55 let a tito dobrovolníci používali kožní produkt s Miniporyl™ dvakrát denně po dobu 30 dnů.


Shrnutí - přírodní kosmetické látky pro efektivní redukci hormonálního akné

Miniporyl™ a Acnilys® snížují "lokální sílu" pohlavních hormonů při kožním podání v pokožce, což vede ke snížené stimulaci kožních buněk k tvorbě kožního mazu, což ve výsledku se projeví sníženou tvorbou hormonálních akné pupínků, černých teček a červených zanícených boláčků a dále tento anti-hormonální efekt těchto kosmetických ingrediencí vede k efektivní prevenci tvorby nových hormonálních pupínků.


Obrázek řekne vždy více:


Obrázek 7 - Schématické znázornění: Přírodní kosmetické látky pro redukci hormonálního akné u žen. Miniporyl™ a Acnilys® brání tvorbě DHT a tím silné stimulaci kožních buněk k tvorbě kožního mazu a to se ve výsledku projeví sníženou tvorbou hormonálních akné pupínků.
Obrázek 7 - Schématické znázornění: Přírodní kosmetické látky pro redukci hormonálního akné. Miniporyl™ a Acnilys® brání tvorbě DHT a tím silné stimulaci kožních buněk k tvorbě kožního mazu a to se ve výsledku projeví sníženou tvorbou hormonálních akné pupínků.

A asi teď se můžete ptát, kde můžete tedy sehnat takovou kosmetiku, která používá právě tyto přírodní složky pro redukci hormonálního akné?


Máte štěstí. Našli jste ji. Dovolte mi vám představit českou kosmetickou firmu Juzika, která se specializuje na akné pokožku.


Kosmetika na akné Juzika = účinný regenerační plán na hormonální akné



Juzika je česká přírodní kosmetika proti akné. Naše produkty:


  • obsahují Miniporyl™ a Acnilys®, patentované aktivní látky, které prokázaly klinický účinek proti akné.

  • pomáhají redukovat hormonální akné. Dle jedné klientky: "Myslím, že v období menzesu Juzika udržela pleť celkem významně na uzdě. Ne bez chybičky, ale tak o 70 % lepší než bez ní . :) "  


Co říkají o Juzice naše klientky, co měly problém s hormonálním akné





Proč se můžete i vy spolehnout na Juziku?

Reprezentativní výzkum společnosti Juzika, jehož se zúčastnilo více než 45 lidí v ČR ve věku od 12 do 44 let, ukázal, že:


  • 83 % testujících pozorovalo nějaký anti-akné efekt již po prvním týdnu používání produktů.


Podívejte se na akné proměnu dospělé klientky z ČR.


Fotka 6 - Akné proměna s Juzikou.
Fotka 1 - Akné proměna s Juzikou po cca 4 týdnech.

Slova dospělé klientky:

"Dobrý den. Produkty jsou fajn. Používám denně a musím říct, že krásně pracují s pupínky. Bolavé pupínky do druhého dne nebolí a krásně se hojí."


Co říká naše dlouhodobá klientka z ČR o Juzice a jejím efektu na akné boláky



Další reprezentativní výzkum společnosti Juzika, jehož se zúčastnilo celkem 18 žen v České a Slovenské republice ve věku od 23 do 38 let, ukázal, že:


  • 78 % testujících uvedlo, že jejich pleť vypadá zdravější po konci používání Juziky po 4 týdnech.


Jen pro srovnání: Účinnost kožních léčiv na akné (např. retinoidy) dle odpovědí v dotaznících vyplněných léčenými lidmi těmito kožními látkami se pohybuje v rozmezí pouhých 35-54 %.


Podívejte se na akné proměny po používání Juziky ze Slovenska.


Fotka 1 - Akné proměna na levé tváři po 28 dnech.
Fotka 2 - Akné proměna na levé tváři po 28 dnech.

Fotka 2 - Akné proměna na pravé tváři po 28 dnech.
Fotka 3 - Akné proměna na pravé tváři po 28 dnech.

Slova dospělé klientky:

"Vyhovovala mi vôňa produktov, konzistencia, krásne jednoduché a praktické balenia, ktoré sú super aj na cesty."


Další šťastný příběh z testování Juziky ze Slovenska.


Fotka 3 - Akné proměna v okolí brady po 28 dnech,
Fotka 4 - Akné proměna s Juzikou v okolí brady po 28 dnech.

Slova dospělé klientky:

"Od produktov kozmetiky JUZIKA som očakávala pomoc s akné na pleti, zmiernenie, dodanie hydratácie a zlepšenie celkového stavu pleti. Už po krátkom čase som pozorovala zlepšenie pleti, hlavne v problémovej oblasti tváre (poznámka od autora – na bradě). Som veľmi spokojná s účinkami produktov."


Co říká naše dlouhodobá zákaznice ze Slovenska o Juzice a jejím efektu na zánětlivé akné



Naše šťastná klientka ze Slovenska s produkty Juzika.


Spokojená klientka s produkty Juzika
Fotka 5 - Šťastná klientka ze Slovenska s produkty Juzika.

Podívejte se na pár našich obdržených psaných recenzí od našich klientek, které trápilo hormonální akné. 



Dále produkty Juzika:


  • pomáhají zlepšovat sebevědomí. Dle jedné testující: "Konečně nepoužívám make-up a cítím se dobře, dokonce se chci i fotit."

  • jsou dermatologicky testovány. Dermatologické testování bylo provedeno celkem u 25 dobrovolníků (věk 23-70; 19 žen; 6 mužů) s cílem přesného zhodnocení bezpečnosti kosmetických výrobků. Za daných podmínek testování nebyla u dobrovolníků zaznamenána žádná objektivní kožní reakce ani žádné subjektivní negativní pozorování. (Dermatologicky testované znamená, že produkty byly testovány na kůži dobrovolníků a následné vyhodnocení a protokoly byly vytvořeny kvalifikovanou osobou.) Dle jedné testující: "Mám dost citlivou pleť, ale žádná vyrážka, nic. Naopak, vyzkoušela jsem toho dost a Juzika je snad první věc, po čem mě obličej nepálí a neštípe."

  • dle testujících nevysušují. Naopak, pouze 3 % testujících uvedla ve shrnujícím dotazníku, že hydratace pleti je nedostatečná po aplikaci produktů. Dle jedné testující: "Hydratace je dobrá, produkty nevysušují pleť."

  • nepotřebují speciální skladovací podmínky jako jiné anti-akné produkty, které potřebují být např. v ledničce.

  • nezpůsobují bělení oblečení a ložního prádla jako je tomu např. u benzoylperoxidu nebo jiných anti-akné látek.

  • obsahují více než 95 % přírodních látek.

  • mají lehkou gelovou konzistenci. Vedle rychlé účinnosti byla konzistence produktů druhou nejvíce překvapivou vlastností daných přípravků dle testujících.

  • rychle se vstřebávají a nezanechávají pocit mastnoty. Dle jedné klientky: "Vyhovuje mi gelová konzistence obou produktů, hezky se to vpije do pleti a nezanechává lepivý pocit." 

  • jsou kompatibilní s make-upem. Dle jedné klientky: "Kompatibilita s make-upem je dobrá… někdy se krémy s make-upem spojují.. a udělá to takovou divnou hmotu, ale to dělají spíše těžké krémy… což tento je lehoučký."

  • jsou dodávány v praktických ekologických baleních s pumpičkou.

  • stačí aplikovat v opravdu malých množstvích. Dle jedné klientky: "Zjistila jsem, že stačí opravdu malé množství - séra jedna pumpička, krému dvě na celý obličej a krk i s částí dekoltu. A poté funguje skvěle."

  • jsou skladem. Mohou k vám být odeslány do 24 h.

  • jsou vyvinuty a vyrobeny v České republice.


Další důkazy místo slibů - Podívejte se na hodnocení a fotky našich zákazníků před a po používání Juziky


Fotky našich zákazníků před a po používání Juziky
Fotka 6 - Proměna naší zákaznice po 3 týdnech s Juzikou.

Slova dospívající klientky:

"Příjemné produkty, hezky hydratují. Konečně něco co mi pomohlo! Určitě koupím zase!"


Fotky našich zákazníků před a po používání Juziky
Fotka 7 - Proměna naší zákaznice po 2 týdnech s Juzikou.

Slova dospělé klientky:

"Akné trpím od vysazení HA (hormonální antikoncepce) asi 9 let a za tu dobu jsem vyzkoušela více kožních lékařů a možností léčby.

Mám za sebou differin krém, zinkovou pastu, skynoren, cyteal, dlouhodobé užívání probiotik a ozařování červeným světlem asi 30 procedur. Nic mi nepomohlo, vždy se jen malinko akné zlepšilo, ale stále se tvořilo.

Vyzkoušela jsem Sérum proti akné, které je přírodní a akné se výrazně zlepšilo a skoro se nedělají nové pupínky. 😊

Doporučuji 👍"


Další šťastný příběh s Juzikou.


Fotky našich zákazníků před a po používání Juziky
Fotka 8 - Proměna naší zákaznice po 6 týdnech s Juzikou.

Slova dospělé klientky:

"Krém má úžasnou konzistenci, krásně se roztírá, skvěle hydratuje a především POMÁHÁ. Přikládám fotku, kde je vidět zlepšení. Krém používám cca 6 týdnů a maximální spokojenost. Moc děkuji a doporučuji.❤️"


Klientka dále používá Juziku. Zde zaslané video z prosince (2023), téhož roku.



A další fotky spokojené klientky z letošního roku (2024), kdy je vidět, že dlouhodobé používání Juziky se opravdu vyplatí pro zatažení akné červených boláčků.


Akné proměna s Juzikou.
Fotka 9 - Spokojená klientka bez velkých červených akné boláčků díky dlouhodobému používání Juziky.

Fotka 9 - Spokojená klientka s produkty Juzika.
Fotka 10 - Spokojená klientka s produkty Juzika.

Trápí vás hormonální akné?


Vyřešte ho se setem Akné duo od Juziky jako už desítky žen před vámi. Krém a Sérum proti akné synergicky pomáhají rychleji zacelit hormonální akné pupínky, snížit podráždění pokožky a předcházet tvorbě novým hormonálním pupínkům.



Naše hodnocení kosmetiky na akné jsou ověřená. Naše klientky jsme oslovili, aby nám zaslaly své recenze.

2 129 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page